Antarctica het 7e Continent (middag) - Reisverslag uit South Georgia, Zuid Georgia van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu Antarctica het 7e Continent (middag) - Reisverslag uit South Georgia, Zuid Georgia van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu

Antarctica het 7e Continent (middag)

Blijf op de hoogte en volg Edith

01 Februari 2018 | Zuid Georgia, South Georgia

Deze dag maar even gesplitst want er is zo veel gebeurd! Dan klinkt de oproep voor lunch en ik blijf nog even nagenieten op het bovendek van deze prachtige omgeving zonder te veel mensen eromheen. Net als ik naar binnen wil gaan zie ik op 20 meter afstand weer 2 “blows” en deze keer wel mijn camera bij me, dus richten en opnemen maar. En warempel na een paar keer de ruggen te hebben gezien duiken ze onder en zie ik een prachtige “fluke” (de staart van een humpback whale!!! en ook op de video goed te zien. Mijn dag kan niet meer stuk dat begrijp je nu toch wel.

Om 2 uur komen we aan op Paulet Island en Brown Bluff en als je op het dek staat komt er een vrij doordringende lucht je al tegemoet, woh, woh, stinky winky! Gentoo (ezelspinguïns) en Adélie pinguïns broeden hier in grote getalen. Wat we te zien krijgen hier doet je gelijk de geur vergeten en werkelijk in lachen uitbarsten. De Adélie pinguïns zijn echt de domste en grappigste pinguïns die je ooit zult zien! De volwassen dieren hebben een zwart koppie en prachtige blauwe ogen en hun jong zijn grijze pluizenbollen, maar zo druk en onhandig werkelijk lachwekkend ik kan niet anders zeggen, ze rennen alle kanten op, beetje ADHD, en dan donderen ze ook zo om en dan zitten ze dus ook onder de poep, vandaar de lucht! We hebben deze drukte een tijdje gadegeslagen en als je hier niet vrolijk van wordt dan weer ik het niet. We hebben nog de keuze om een stuk te lopen op de gletsjer welke net naast het strand uitloopt maar wij besluiten gewoon nog één uurtje te genieten op het strand van de onnozele capriolen van deze pinguïns.

Dan is het jammer genoeg weer tijd om afscheid te nemen van de pinguïns van Brown Bluff en onderweg naar het schip krijgen we nog een korte zodiac tour langs de vele ijsschotsen die hier in de baai liggen. En als klap op de vuurpijl voor deze nu al geweldige dag nog even 3 humpbacks redelijk dichtbij het schip! Tijdens het diner varen we weg uit Brown Bluff en is het zo helder met een prachtige avondzon dat het beloofd een mooie zonsondergang te worden. Maar niets is minder waar want binnen 15 minuten valt de zeemist weer in en zijn de prachtige bergen en vergezichten plotsklaps verdwenen!

Vannacht weer verder varen naar het zuiden, een nieuw eilandje en weer hopelijk twee excursies, dus zon en weer doe je best voor ons! Nog even een paar dagen duimen voor mooi zonnig en rustig vaarweer aub.

• 02 Februari 2018 - 16:38

Erna:

Wat super dat jullie walvissen zo dichtbij hebben kunnen zien. Ook deze wens is in vervulling gegaan. Ik weet eigenlijk niet meer wat ik moet schrijven om uit te drukken hoe fantastisch mooi het daar is en dat jullie er zo van genieten. Ik Google heel veel en ook vanaf mijn stoel in de warme kamer zit ik mee te genieten.Nog even genieten van al dat moois!!! Hele dikke knuffels van ons xxx

Edith

Wij zijn Frank en Edith en houden van reizen vooral reizen die met de natuur te maken hebben. Sinds een aantal jaren zijn wij gepensioneerd en kunnen nu de reizen maken waar we altijd van gedroomd hebben. Met deze blog houden wij het thuisfront op de hoogte van onze ervaringen en ook gebruik ik deze verslagen voor het maken van onze fotoboeken, daar mijn gevoel hier per dag in staat. Veel lees plezier en ik ben trots dat ik in de loop der jaren al zoveel hits heb. Groetjes Edith

Actief sinds 28 Okt. 2011