Van El Calafate naar Ushuaia
Blijf op de hoogte en volg Edith
17 Januari 2018 | Argentinië, Ushuaia
Vanmorgen weer vroeg uit de veren want om 7 uur werden we al weer opgehaald om naar het vliegveld te gaan voor onze vlucht naar Ushuaia. Op het vliegveld aangekomen maar gauw inchecken en door de douane voordat de grote stroom op gang komt. De luchthaven in El Calafate heeft 8 Gates maar maar 2 loopbruggen??! Dus wij moesten aan boord van het vliegtuig door Gate 2 en aangezien wij als eerste stonden zei de juffrouw loopt u helemaal door naar het eerste vliegtuig?? Dat vliegtuig stond dus achter Gate 7 dus hoezo moeten aan boord via Gate 2??? Het zal wel zuid Amerikaans zijn! We vlogen weer met Aerolineas Argentinos en ook deze keer waren we niet echt onder de indruk van de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië. Voor de vlucht van 1 1/2 uur waren ze allereerst al een half uur vertraagd, nou dat kan altijd natuurlijk, maar dat je dan gedurende de hele vlucht niemand van het personeel ziet en ook nog geen glaasje water krijgt is toch echt te erg! Goed genoeg geklaagd, ze hebben ons wel veilig aan de grond gezet in Ushuaia en dat is het belangrijkst. Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en ligt in de provincie Vuurland en aan het Beagle kanaal. In het eerste deel van de 20e eeuw is de stad opgebouwd rond de gevangenis voor zware criminelen, vroeger werden de gevangenissen vaak op eilanden gezet om zo vlucht pogingen te bemoeilijken. Ushuaia heeft een brede lange winkelstraat waar heel veel restaurants en eettentjes aan liggen, veel outdoor sport winkels, veel opticiens en schoenenzaken hebben we ook gezien. Ook is dit de opstapplaats voor veel cruiseschepen die naar Antarctica varen en dat is te zien in de haven die heel dicht bij het centrum ligt, vanmorgen lagen er 5 schepen en vanavond waren die allemaal weer weg. Wij zijn natuurlijk geïnteresseerd in de restaurantjes en wat ze er serveren, en dat is helemaal naar mijn zin! Veel vis en zeevruchten! Vanavond hebben wij dan ook lekker “king crab legs” gegeten in een lichte parmezaanse saus en natuurlijk moesten we ook de knoflook garnalen proberen!
Verder vandaag een rustigere dag want we hebben al zo veel indrukken opgedaan en er gaan er hopelijk nog heel veel komen! Morgen ook nog een dag ter vrije besteding, voordat we overmorgen in de middag op ons expeditie schip stappen. We zullen hier ook maar de nodige souvenirs kopen voor de thuisblijvers want ik denk niet dat we verder veel winkels tegen zullen komen!