Eerste dag op zee naar de Falkland Eilanden
Blijf op de hoogte en volg Edith
20 Januari 2018 | Falkland Eilanden, Falkland Islands (Islas Malvinas)
Onze eerste dag op zee wordt gedomineerd door alternatief op het dek te staan en binnen onze zeebenen te krijgen en natuurlijk het onderzoeken van ons nieuwe onderkomen. We hebben een wat onrustige zee maar nog niet te gek dus wat zeeziekte betreft valt het reuze mee. Op het dek zien we dat het schip regelmatig gevolgd wordt door albatrossen, stormvogels en pijlstormvogels. Deze vliegen en duiken om het schip heen in de luchtstromen en het is mooi droog en helder weer met een temperatuur van rond de 10 graden en een flinke noordelijke wind. We krijgen tevens onze instructies wat betreft de eerste landing met de rubberboten, hoe we er in en uit moeten komen zowel van het schip af en op de landingsplaatsen. Ook krijgen we onze eerste “briefing” wat we kunnen verwachten op onze landingsplaatsen in de Falklands. Als het weer het toelaat zullen we 2 landingen maken 1 op Carcass Island in de ochtend waar we een wandeling kunnen maken langs de kust en het strand en de 2e op Saunders Island waar we een grote kolonie van magelhaenpinguïns zullen zien zowel op het strand als in de heuvels. Klinkt allemaal reuze spannend dus maar hopen op mooi helder weer zodat we van beiden landingen optimaal kunnen genieten.