Vliegen naar Alta via Oslo
Blijf op de hoogte en volg Edith
03 November 2024 | Noorwegen, Oslo
Gisteren in alle vroegte vertrokken met de taxi om 4:00 uur naar Schiphol voor onze vlucht naar Oslo met KLM om 6:45. Een goede vlucht en perfect op tijd in Oslo. We moeten iets meer dan 2 uur wachten voor de volgende vlucht met SAS om 10:50 naar Alta. Alles ging goed totdat we van de vertrek pier naar de startbaan wilde gaan. Een computer probleem meld de pilote dus terug naar de pier en kijken of het op te lossen is. Na ongeveer een uur in het vliegtuig te zitten wachten het verlossende woord, niet zomaar op te lossen dus iedereen eruit en een vervangend toestel moet er komen. Terug naar de vertrek hal en wachten tot 13:40 en een vervangend toestel. We stijgen weer op en het is beneden door de wolken aardig wit. Onderweg krijgen we te horen dat het niet zeker is of we in Alta kunnen landen want de wind staat verkeerd en het sneeuwt??! Maar onze pilote gaat het toch proberen al zijn de condities op het randje. We zijn bijna bij Alta en krijgen nu te horen dat het nu niet gaat lukken ook niet als we wat rondvliegen en nog wachten. We vliegen dus door naar Bodo waar we landen om benzine bij te vullen en dan weer terug vliegen naar Oslo?! We hebben dus een rondje Noorwegen gedaan. Om 18:30 landen we weer in Oslo waar het inmiddels donker is. We moeten de koffers ophalen en worden per bus vervoerd naar het Scandia Airport Hotel, bus 22. Buiten aangekomen kunnen we bus 22 niet vinden en niemand weet iets of is behulpzaam. Uiteindelijk een shuttlebus gevonden maar die is propvol dus dat is ook geen optie. Klaar zijn wij ermee en besluiten met nog 2 passagiers een taxi te delen voor €50,- voor een kippen eindje maar we staan tenminste bij ons Hotel!
We kunnen eten bij het buffet en hebben inmiddels reuze honger, na alleen wat snacks, pinda’s, de hele dag. De kamer is een typische vliegveld hotel kamer maar we kunnen tenminste slapen. Wat een slechte ervaringen met het regelen van de SAS! Goed ik kan op de kamer nog even de spannende F1 race zien van Sao Paulo voordat we gaan slapen. Morgenochtend weer vroeg naar de airport voor onze 3e poging met een vlucht om 8:15 van de SAS.
04 November 2024 - 07:44
Patty :
Succes vandaag, hopelijk zitten jullie al in het vliegtuig[e-1f64f]
04 November 2024 - 16:25
Johan En Bianca:
Niet zo'n leuke start, maar hopelijk gaat het vanaf nu helemaal goed! In ieder geval veel plezier en wij hopen dat jullie veel dieren gaan zien!