Laatste dag in Kyoto
Blijf op de hoogte en volg Edith
25 November 2022 | Japan, Kyoto
Heerlijk om het even wat rustiger aan te doen de afgelopen dagen, vier dagen op een plek. Vandaag onze laatste dag hier en dus hebben we besloten om maar een dagkaart voor de echte “hop on, hop off” bus te kopen, wat rust voor de benen en voeten. We moeten nog wel een beetje lopen dus nu we het door hebben om de weg te vinden lopen we naar het hoofd station hier in Kyoto. Onderweg komen we toch nog een groot tempel complex tegen waar de monniken een praatje met ons maken. We moeten wel doorlopen om de kaartjes te kopen op het station, en de bus vertrekt 15 minuten later, nog net even tijd om een plas pauze in te lassen. Deze bus is geen dubbeldekker die open is van boven maar het is nog niet zo warm dus best lekker om binnen te zitten. We genieten van de rit en achter het glas schijnt de zon lekker dus af en toe gaan de ogen even toe.
We besluiten om als eerste naar het presidentiële paleis te gaan dat midden in een gigantische tuin staat, het is meer een park dan een tuin. De bomen zijn nog steeds in herfst kleuren maar we zien toch dat er steeds meer bladeren van de bomen vallen dus echt al een beetje over de top heen. We lopen af op het paleis en zien dat alle poorten van het paleis stevig op slot zitten, hé wat raar. Dan overhoren wij een gids tegen haar cliënten zeggen dat het paleis vandaag gesloten is voor bezoekers! Nou zeg dat hebben wij weer. Het park is erg rustig dus we stappen maar om de muren heen in de hoop iets te zien van het paleis, nou niet dus, dicht is dicht. Dus dan maar terug naar de halte van de bus en verder.
Onze tweede stop is het Kiyomizu Tempel Complex. We moeten een smal straatje omhoog lopen met eenrichtingsverkeer waar taxi’s rijden en een slinger de slang aan mensen lopen. Het is nu rond 2 uur dus de drukste tijd van de middag en dit complex is ook populair. Veel jonge stellen gekleed in kimono’s, toeristen en schoolklassen op school reis denk ik. Als we na ongeveer 2 kilometer boven komen begrijpen we waarom het hier zo druk is. Het is een complex met een mooi uitzicht over een groot deel van de stad en het is gelegen tussen mooie bomen in herfst kleuren. De pagode is ook geschilderd in de oranje/ rode kleur dus zeer opvallen tussen de herfst bomen. Er worden om ons heen alleen maar selfies geknipt en het is leuk te zien dat iedereen nog even wil genieten van de najaars kleuren en zeker vandaag want de zon schijnt volop en de lucht is helder blauw. We lopen het pad rustig weer af tussen deze pracht aan bomen en genieten van een mooie natuur op deze laatste middag in Kyoto. Wat hebben we toch genoten van een wat rustigere dag hier in Kyoto. We hebben denk ik de mooiste plekken bezocht en realiseren ons dat we zelfs in 4 dagen niet alles kunnen zien want deze stad heeft Tempels en Shrines op bijna elke hoek van de straat zo lijkt het wel.
Dan weer terug richting ons Hotel in spits uur met de hop on/hop off bus en nog even terug naar ons restaurant in de buurt voor een heerlijke Italiaanse maaltijd gemaakt door een Japanse kok. We zitten aan de bar en kunnen goed zien hoe de 3 de maaltijden klaar maken, en hoe goed ze op elkaar zijn ingespeeld. Heerlijke zwarte spaghetti met inktvis en paddenstoelen risotto die wij delen, na een bordje met parma ham vooraf.
Morgenochtend na het ontbijt rustig weer de koffers inpakken en om 11 uur naar onze volgende bestemming met de trein. We hebben nog maar 4 dagen hier in Japan voordat we weer naar huis moeten. Balen eigenlijk want de temperaturen hier zijn zo veel hoger dan in Nederland, daar is het echt koud nu, terwijl wij nog genieten van 19-20 graden!
25 November 2022 - 15:44
Erna:
Superfijne manier om de stad te verkennen met zo’n hop on hop off bus[e-1f44d]
Jammer dat jullie het paleis niet konden bezoeken, maar ik denk dat er genoeg ander moois te ziens is.
Wat een liefdevol kusje die Frank geeft op je voorhoofd zus. Het zit na al die jaren nog helemaal goed tussen jullie[e-2764]️
Geniet nog een paar dagen van het mooie weer en het prachtige Japan.[e-1f970][e-2764]️xxx