Amsterdam naar Tokyo rechtstreeks - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu Amsterdam naar Tokyo rechtstreeks - Reisverslag uit Tokio, Japan van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu

Amsterdam naar Tokyo rechtstreeks

Blijf op de hoogte en volg Edith

06 November 2022 | Japan, Tokio

Het was even schrikken toen we hoorden dat Greenpeace demonstranten opriep om op 5 november te demonstreren op Schiphol, hebben wij weer dacht ik! Gelukkig hebben wij er niets van meegekregen en ging het inchecken soepel en vlot dus nog ruim 2 uur rustig wachten op onze instaptijd. We hoorden in het vliegtuig dat dit pas de 2e rechtstreekse vlucht is en het vluchtplan is iets zuidelijker dus niet over Rusland en Oekraïne gelukkig, wel iets langer onderweg iets meer dan 12 uur. De burgerluchtvaart mag niet over Rusland vliegen, maar dat is niet erg met die raketten. Een paar keertjes wat turbulentie maar verder een zeer goede en rustige vlucht.

Aangekomen op Narita Airport moesten we allemaal onze blauwe SOS app laten zien dat alle documenten waren aangeleverd. Vervolgens weer in een rij voor nog een controle en papier met alleen Japans, dus wat dat was geen idee?! Gelukkig was het niet zo druk en ging het redelijk snel. Bij de immigratie nog 2 wijsvingers op de scanner en een foto en klaar. Wat lange gangen door en bij de douane ging alles ook vlotjes. De koffers lagen al op de band en onze chauffeur kwam net aanlopen met het VANOERS bordje. Het busje in en heerlijke fauteuils hadden wij voor de ruim 1 uur rit naar ons Hotel. Ik denk dat het rustig was om de stad in te komen omdat het zondag is. Daar staan we dan voor het Gajoen Hotel, een prachtig gebouw met veel kunst en schilderijen, Japanse kunst natuurlijk, en binnen en buiten tuinen. Prachtig opgezet!

We moeten nog wel wachten tot 3 uur voordat we kunnen inchecken dus even maar relaxen met een kopje thee en koffie, er is bekijks zat, bruidsparen die foto‘s aan het maken zijn, jonge mensen in kleurrijke kimono’s op Japanse houten schoentjes worden ook in de tuinen op de kiek gezet. Om 2 uur krijgen we de sleutelkaarten voor ons verblijf. Twee grote kamers met in de een een bank en tafel en in de slaapkamer een bed die zeker 3 meter breed is, ben net een lilliputter in dat bed.

Verder doen we vandaag niks want de verloren uren gaan mij opbreken, op tijd naar bed en morgen om 9 uur gaan we met een Engels sprekende gids Tokyo verkennen.

• 06 November 2022 - 15:03

Timo:

Fijn dat de vlucht goed is verlopen zonder "reisgedoe" waarmee we tegenwoordig rekening moeten houden. Ik zie er weer naar uit om jullie nieuwe avonturen in dit fascinerende land te lezen en te zien. Heel veel plezier!

• 06 November 2022 - 16:24

Patty:

Fijn om weer een verslag van jullie te lezen en ook fijn dat de reis vlot is verlopen. Ik ken Japan helemaal niet, dus ben benieuwd naar al jullie verhalen. Veel plezier en mooie avonturen!

• 06 November 2022 - 20:19

Lia:

Fijn dat jullie op de plaats van bestemming zijn.

Hopelijk is de jet lag gauw vergeten.

Wat zijn de temperaturen in Japan ? Ben zo benieuwd wat jullie allemaal gaan meemaken.

Fijne dag en XX

• 06 November 2022 - 21:40

Erna:

Gelukkig dat jullie geen last hebben gehad van die demonstranten en dat jullie snel konden inchecken.

Fijn te lezen dat jullie een goede vlucht hebben gehad.

Ne even lekker uitrusten van de reis en dan kan jullie avontuur in Japan beginnen. Ben heel benieuwd wat jullie allemaal gaan zien en beleven. Ik kijk uit naar je verslagen!

Lekker genieten samen. Dikke knufs xxx

• 07 November 2022 - 17:32

Johan En Bianca:

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen! Heel veel plezier en leuk dat wij weer mee mogen genieten! Wij zijn benieuwd wat jullie mee gaan maken!

Edith

Wij zijn Frank en Edith en houden van reizen vooral reizen die met de natuur te maken hebben. Sinds een aantal jaren zijn wij gepensioneerd en kunnen nu de reizen maken waar we altijd van gedroomd hebben. Met deze blog houden wij het thuisfront op de hoogte van onze ervaringen en ook gebruik ik deze verslagen voor het maken van onze fotoboeken, daar mijn gevoel hier per dag in staat. Veel lees plezier en ik ben trots dat ik in de loop der jaren al zoveel hits heb. Groetjes Edith

Actief sinds 28 Okt. 2011