Zeedag richting Tallinn, Estland - Reisverslag uit Warnemünde, Duitsland van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu Zeedag richting Tallinn, Estland - Reisverslag uit Warnemünde, Duitsland van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu

Zeedag richting Tallinn, Estland

Blijf op de hoogte en volg Edith

29 Augustus 2019 | Duitsland, Warnemünde

De klok ging deze nacht om 2 uur één uur vooruit en in de ochtend schrikken wij om half 8 wakker, nog eens kijken op het horloge zien wij dat het al half 9 is, oeps, oeps! We zouden om half 9 gaan ontbijten, maar aangezien wij geen internet of GPS hebben op zee is onze telefoon ook niet aangepast. Gelukkig vandaag een zeedag dus maar een half uurtje later aan het ontbijt. Hoe is het met de knie van Erna?? Stijf en nog steeds pijnlijk, jammer genoeg, dus vandaag maar heel rustig aan doen.

Het is een beetje bewolkt met een heerlijk zeewindje dus goed uit te houden op de open dekken. Veel mensen liggen te lezen op de zon bedden rond de 2 zwembaden, spelen een potje kaarten of gaan naar de verschillende evenementen op het schip, gewoon een heerlijke relax dag voordat we de komende 5 dagen elke dag een andere plaats aandoen. Nee, ik moet het goed zeggen we liggen 2 dagen in Sint Petersburg en hebben dan 2 volle dagen een excursie.

We hebben ook 2 bekenden van vroeger uit Curacao gezien op het schip, hoe klein is de wereld!

Erna besluit vandaag nog een afspraak te maken laat in de middag met de acupuncturist want ze heeft nog steeds last van die knie en ver lopen lukt echt niet. Deze keer wat naalden met nog stroomstoten erdoor om de doorbloeding te bevorderen.

Vanavond is het weer gala avond en de meeste mensen zijn mooi opgedoft en ik moet zeggen het heeft wel wat om iedereen op z’n zondagse best te zien. Ik mag dat wel, geeft toch een bijzondere sfeer aan het avondeten! We gaan weer even naar de BB King Band luisteren na het heerlijke avondeten en Frank en ik wagen ons zelfs op de dansvloer op de tonen van “Proud Mary”. Maar niet te uitgelaten doen want zijn voet is nu gelukkig wat beter, Erna doet het nog maar niet al zit ze heerlijk mee te swingen op haar stoel en toch wel een beetje stevig te balen. Om half 12 gaan we weer naar onze hut zodat we ons hopelijk niet verslapen morgenochtend!

• 30 Augustus 2019 - 17:25

Emmy Matthijssen:

Wat leuk ik heb deze tocht met ruud gemaakt. Wij hadden alleen niet zo mooi weer. Maar het was een mooie reis en Talinn vind ik erg mooi. Met de zere knie van Erna zal het niet meevallen om dit te bezoeken want het is klimwerk. Nog veel plezier. Emmy

• 30 Augustus 2019 - 18:39

Timo:

Beetje minder mobiliteit, wel altijd gezelligheid! En mooie plekken die jullie al hebben gezien en nog gaan zien. Beterschap aan alle gewrichten en veel plezier alle vier!

• 30 Augustus 2019 - 20:27

Lia Rook:

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen in St. Petersburg. Tot nu toe klinkt het allemaal leuk. Alleen heel erg jammer dat Erna zo'n last heeft van haar knie. Ik zal gaan duimen dat die voldoende herstelt. Doe die 2 bekenden van Curacao te groeten, want zij waren tenslotte 8 jaar mijn overburen daar en hebben prachtige tijden gekend samen.

Edith

Wij zijn Frank en Edith en houden van reizen vooral reizen die met de natuur te maken hebben. Sinds een aantal jaren zijn wij gepensioneerd en kunnen nu de reizen maken waar we altijd van gedroomd hebben. Met deze blog houden wij het thuisfront op de hoogte van onze ervaringen en ook gebruik ik deze verslagen voor het maken van onze fotoboeken, daar mijn gevoel hier per dag in staat. Veel lees plezier en ik ben trots dat ik in de loop der jaren al zoveel hits heb. Groetjes Edith

Actief sinds 28 Okt. 2011