Van Mvuu naar Likoma Island
Blijf op de hoogte en volg Edith
29 Juni 2024 | Malawi, Likoma Island
Vanmorgen weer op tijd op want vandaag gaan we weer reizen. Om 6 uur vertrekken wij uit Mvuu Camp per boot naar Hippo Lodge ongeveer een uur varen. David is weer de kapitein in de platbodem boot en weer varen in volle snelheid over de rivier. We hadden gehoopt nog een beetje te kunnen spotten aan de oevers maar de kapitein heeft andere gedachten. Nu zien wij wel mooi de zon opkomen over het water in plaats van de zonsondergang. Onderweg drinken wij nog een kop koffie en thee en na 50 minuten staan we weer aan wal bij een super sjieke Lodge waar onze chauffeur Emanuel ons al staat op te wachten. Hij verteld ons dat we gelijk moeten vertrekken want onze vlucht van vanmiddag is een uur eerder dan gepland en we moeten op tijd op het vliegveld zijn. Daarom had David zo’n haast met de boot, beetje betere communicatie had wel fijn geweest, hadden wij ook de haast begrepen. We hadden ook nog gepland om via Lilongwe te rijden maar dat kan nu niet anders halen wij de plane niet. Emanuel rijdt stevig maar zeker veilig door en wij komen ruim op tijd aan op het vliegveld, geen zorgen dus. De vertegenwoordiger van Nyasa Express staat weer klaar en we gaan rechtstreeks naar de kleine vertrekhal. Onze piloot is weer Abigail die ons al eerder heeft gevlogen en de blauw witte Cessna staat al klaar. Er blijken 2 passagiers in Mfuwe niet op tijd te zijn gekomen en nu staan er 5 mensen met bagage die moeten worden vervoerd naar Likoma Eiland. Dat past dus niet en de andere 2 passagiers moeten wachten op een ander toestel die nog onderweg is. Wij vliegen gelukkig met nog een jonge man ruim een half uur eerder dan geland door naar Likoma, onze bagage komt dan mee met het volgende toestel.
De vlucht duurt weer 55 minuten en we kunnen na 30 minuten al Lake Malawi zien. Het is een giga zoetwater meer dat 20% van de oppervlakte van Malawi beslaat en vanuit de lucht is het prachtig blauw. De twee vertegenwoordigers van ons verblijf hier staan ons al op te wachten en we rijden weer in een Safari jeep naar ons hotel Kaya Mawa. Dit resort ligt direct aan het water en is een idyllisch plekje met een wit sand strand. Al is het strand momenteel aan de kleinere kant want het meer is een stuk gestegen. Men denkt dat dit komt door verschuiving van de tectonische platen die precies onder het meer lopen en niet door heftige regenval omdat die er niet is geweest. Als wij willen kunnen wij hier duiken, snorkelen, kajakken en natuurlijk zwemmen. Ook een boottocht is mogelijk maar dan moet het meer wat minder onstuimig zijn want er zijn momenteel witte koppen op het water. We krijgen kamer 6 met een patio aan de water kant en een eigen sundeck met ligstoelen, super luxe. Hier komen wij de volgende 3 dagen wel door voordat we weer naar huis vliegen.
Heerlijk nog even relaxen en gewoon genieten!
29 Juni 2024 - 22:17
Ivonne South Georgia:
Wat een mooi avontuur weer, heerlijk genieten
30 Juni 2024 - 01:04
Lia:
Dat ziet er weer helemaal top uit. Geniet nog van die laatste dagen als er weer een eind komt van een voor jullie geweldige reis.
30 Juni 2024 - 14:00
Erna:
Lieverds zo te zien en te lezen gaat het helemaal goedkomen hier!! Wat een fantastische omgeving en een heerlijk verblijf.
Nog even nagenieten van alle belevenissen!
Heel veel plezier de laatste paar dagen. Dikke knufs van ons[e-1f970][e-2764]️