Kilindi Afsluiting
Blijf op de hoogte en volg Edith
31 Oktober 2016 | Tanzania, Kilindi
We komen aan bij het Jozani National Forest en de parkeerplaats staat al aardig vol met busjes en auto's. Eerst even aanmelden en we krijgen een jonge gids mee die als hij hoort dat wij ook geïnteresseerd zijn in vogels nog even heel gewichtig zijn grote vogelgids meeneemt, schattig toch. We lopen eerst door een bos vol hele hoge bomen en in eerste instantie denk ik heerlijk in de schaduw maar dan loopt het met straaltjes over mijn rug want de vochtigheidsgraad is heel hoog, gelukkig een klein handdoekje meegenomen en regelmatig even de druppels van het gezicht deppen! We worden opmerkzaam gemaakt op wat vogels maar die zitten of heel hoog in de bomen of het zijn vogels die wij al kennen, ja dat krijg je ervan als je al zo veel hebt gezien. We lopen via een ander pad naar de plek waar de rode colobus aapjes zitten, zij komen alleen op Zanzibar voor. Ze spelen in de bomen boven ons en zien eruit of ze een soort wilde Beatles kapsel hebben. Ik ben niet echt een apen liefhebber maar deze zijn wel "cute" en absoluut niet brutaal gelukkig. Als laatste wandelen we nog over een houten brug door het mangrove moeras en krijgen uitleg hoe de mangrove zich voortplanten. Er zitten ook heel veel kleine krabbetjes in het mangrove moeras.
Het is weer tijd om terug naar het noorden te rijden en de rit terug is zo rustig dat ik helaas het grootste gedeelte van achter mijn oogleden heb meegemaakt, hahaha.
Vanavond onze allerlaatste avond van deze reis en we worden verrast met een diner aan het strand van de Indische Oceaan met een heerlijk kampvuur. En dan nog het menu helemaal op mij afgestemd, calamaris als voorgerecht, dan het hoofdgerecht een halve lobster en 2 reuze garnalen zo perfect klaar gemaakt door de kok, dat ik direct hem mee naar huis wil nemen! Het had geen mooiere afsluiting kunnen zijn van onze reis. Dank je wel Elewana-Kilindi personeel voor een prachtige afsluiting van ons Afrikaans Adventure.
31 Oktober 2016 - 20:59
Erna:
Wat een super romantische afsluiting van jullie prachtige Afrika reis.
We hebben genoten van jullie reisverslagen en de mooie foto's.
Goede reis terug naar huis.
Liefs van ons drietjesxxx -
01 November 2016 - 00:45
Lia Rook:
Ik heb op een of andere manier toch het idee, dat dit een van de mooiste reizen is geweest die jullie gemaakt hebben. Het enthousiasme spatte van het papier af, de foto's spreken voor zich.
Wij hebben in ieder geval meegenoten, Thanks.
Een goede reis en veilige aankomst in nederland.
XX -
01 November 2016 - 09:41
Caroline:
Wat was het weer een prachtige reis, en wat een mooie afsluiting! Goede reis! xx -
01 November 2016 - 11:55
Emmy:
Wat was het weer een mooie reis en wat hebben jullie genoten.
Wat een leuk logeeradres op Zanzibar met die koepels.
Goede reis naar huis en bijkomen van de warmte. Hier begint het nu koud te worden
na een heerlijke herfstmaand. -
01 November 2016 - 12:24
Ursula En Richard:
Hartelijk bedankt voor jullie mooie reisverslag en voor de prachtige fotos. Jullie hebben het kunnen echt genieten van! Wij wensen jullie een veilig terugreis toe. -
01 November 2016 - 13:48
Johan En Bianca:
Wat een prachtige reis hebben jullie gehad! Helaas weer naar huis.....
Een goede reis en bedankt dat wij weer mochten meegenieten!