Auckland City
Blijf op de hoogte en volg Edith
23 Maart 2015 | Nieuw Zeeland, Auckland
Vandaag wilden wij "downtown" Auckland gaan bekijken dus we vertrokken op tijd en moesten van John eerst nog naar de top van Mt. Eden (het hoogste punt) in Auckland. Van hier hadden we 360 graden uitzicht over Auckland en omgeving want het was mooi en helder weer. Daarna via de stranden St. Heliers en Mission Bay naar downtown. Mission Bay was voor mij wel bekend want daar gingen wij vaak naar toe, het was n.l. het dichtstbijzijnde strand voor Auckland. In het parkje van Mission Bay staat nog steeds de mij bekende fontein :-) Ook heb ik de pier gezien waar ik vroeger vaak met Papa ging vissen. Als wij dan thuis kwamen met vis dan moesten wij die zelf schoon maken want Mama wilde die stink vissen niet schoonmaken!
We hebben de rest van de middag door o.a. de winkel hoofdstraat Queen Street gelopen en hier herkende ik helemaal niets meer van behalve de naam. Wat mij wel opvalt is dat ook hier in Auckland, net als in Sydney trouwens, heel veel Asiatische eettentjes en winkels zijn. Ook zie je overal Chinese/Japanse borden en namen. De Asiatische invloed is hier echt groot geworden. Nog even een stuk langs de "waterfront" gelopen en de boten en skyline van Auckland bekeken met zijn Sky Tower. Er zijn nog maar weinig oude gebouwen over in de binnenstad wat toch wel jammer is vindt ik maar de herontwikkeling is hier ook doorgevoerd.
's-Avonds zijn we door John uitgenodigd samen met zijn dochter Emma, voor diner bij Angus Steak House en als je van "grooooote" steaks houd zeker een must (Doug echt iets voor jou). Ik besluit het te houden bij een seafood basket want die steaks ga ik niet opeten, NO WAY!
Vandaag weer genoeg gelopen gelukkig, meer dan 12000 stappen op onze stappen teller! Oh ja, tussen de middag nog een heerlijke steak en kidney pie gegeten bij een Kiwi Pie Shop dat moet toch ook geproefd worden.
Morgen een dag tripje naar de Coromandel Coast en Thames waar mijn vriendin Gail en haar man wonen. Hoop wel op mooi weer want nu (avond) regent het.
23 Maart 2015 - 12:00
Bagel:
Omggg zooo leuk! Hoe s de baby van 9 maanden? Heerlijke weer hebben jullie daar! Zijn er veel mooie surf mannen? Hihihi -
23 Maart 2015 - 12:54
Mama:
Martin zou ik nog wel herkend hebben, maar Frank eerlijk gezegd niet. Toch leuk dat jullie hun nog ontmoet hebben. Hebben jullie Meta nog gebeld, of is het er niet van gekomen? Geniet nog van jullie laatste dagen in Auckland! Groetjes voor John en Belle. En voor jullie xxx -
23 Maart 2015 - 13:14
Timo:
Zo te zien het echte Nieuwzeelandse 4 seasons in 1 day. Leuk dat al die herinneringen, ook aan je vader, weer naar boven komen. Zijn jullie de Sky Tower ook nog op geweest? Groetjes en veel plezier!
Timo -
23 Maart 2015 - 23:49
Lia Rook:
Edith, je bent op de eerste foto echt het stralende middelpunt. Zo klein als het fotootje overkomt op de pc, je stralende gezicht springt eruit. Dus het is heel erg genieten voor jou en Frank. Bedankt weer voor je verslag. XX -
24 Maart 2015 - 10:27
Doug:
ANGUS STEAK!!! net zo groot als bij the Palm?! haha! I'm Jealous!
have fun!!
XX -
25 Maart 2015 - 08:24
Mic:
Mam, je had er toch makkelijk surf en turf van kunnen maken