2e dag in Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu 2e dag in Kuala Lumpur - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu

2e dag in Kuala Lumpur

Blijf op de hoogte en volg Edith

04 November 2018 | Maleisië, Kuala Lumpur

Vanmorgen gelijk na het ontbijt met de taxi naar de Twin Towers want het is helder en droog weer. Iedereen zegt dat je van tevoren kaartjes moet kopen op het internet maar volgens de jongens van de receptie kunnen we gewoon vroeg erheen en dan komt het goed. De kaartverkoop is idd net van start gegaan en we kunnen zo doorlopen! We krijgen zelfs 60+ korting! Eerst met de lift naar de 41e etage, 170 meter boven de grond, waar de hoogste luchtbrug in de wereld, tussen de 2 torens zich bevind. Hier krijgen we 20 minuten om foto’s te maken. Gelukkig gaan ze structureel te werk zodat er niet al te veel mensen zich hier bevinden in een keer. Daarna weer terug in de lift en door naar de 81e verdieping, de lift gaat zeer soepel dus het is niet zo dat je maag iets later aankomt. Er wordt lacherig gezegd dat we de laatste 5 verdiepingen naar boven moeten lopen dus een aantal mensen kijken zeer bedenkelijk, maar nee hoor er is nog een kleinere lift voor de laatste paar verdiepingen! Dan staan we op de 86e verdieping, 475 meter boven de stad, en wow wat een uitzicht over de stad en zelfs de bergen in de verte zijn vrij en goed te zien! We kunnen hier de stad 360 graden rondom bekijken want de torens zijn van glas en staal. Na ongeveer 40 minuten worden we verzocht weer naar beneden te gaan en dit was genoeg tijd om alles van boven te bekijken. Blij en tevreden staan er 4 mensen weer buiten!

We pakken weer een taxi naar Petaling Street in het hart van Chinatown. Dit is de plek om koopjes te scoren en ook het lokale eten te proeven. Het is een lange overkapte straat met grote en kleine stalletjes naast elkaar, en iedereen wil graag verkopen. Als je goed kijkt zie je nog veel grotere ruimtes achter sommige stalletjes die bom vol staan met allerlei verkoopwaar. Hier gaat het weer om een prijs af te maken, na biedingen, die je zelf wil betalen. Mocht je bij de een niet de prijs krijgen die je wil, gewoon weglopen want er zijn nog zo veel anderen. Erna is al beter in het afdingen, maar laat mij nog steeds de eind biedingen doen. We kopen nog de laatste dingen, want die koffers van ons zijn nu toch echt vol, voordat het helaas weer begint te regenen, dit keer niet zo heel hard. We willen eerst nog met de gratis roze bus naar de botanische tuinen gaan maar als er bij de halte zo’n 40 mensen staan besluiten we dan toch maar weer een taxi te nemen voor het wereld bedrag van €3,-.

De botanische tuinen blijken veel groter te zijn dan wij hadden verwacht, iets meer dan 90 hectare, bijna midden in de stad een oase van groen en rust. We stappen in een grote golf car die ons rondrijdt naar de meest bekende plekjes voor een klein bedrag. Het is heerlijk om even weer te zitten en lekker de wind langs onze wat klamme en bezwete lichamen te voelen. We krijgen nog het een en ander aan uitleg ook. Het park is echt prachtig onderhouden en er staan inheemse en uitheemse planten soorten. We bezoeken de hertjes, de orchideeëntuin en het grote meer waarna we besluiten het hierbij te laten want nogmaals die warmte en vochtigheid vreet energie.

Lekker even douchen en een paar uurtje gewoon relaxen in de A/C op de kamer en we zijn om half 8 weer klaar om in de Ierse Pub om de hoek te gaan eten. Het is er erg druk en gezellig en we eten lekker Engelse steak pies.

Edith

Wij zijn Frank en Edith en houden van reizen vooral reizen die met de natuur te maken hebben. Sinds een aantal jaren zijn wij gepensioneerd en kunnen nu de reizen maken waar we altijd van gedroomd hebben. Met deze blog houden wij het thuisfront op de hoogte van onze ervaringen en ook gebruik ik deze verslagen voor het maken van onze fotoboeken, daar mijn gevoel hier per dag in staat. Veel lees plezier en ik ben trots dat ik in de loop der jaren al zoveel hits heb. Groetjes Edith

Actief sinds 28 Okt. 2011