Venetië en weer naar huis - Reisverslag uit Venetië, Italië van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu Venetië en weer naar huis - Reisverslag uit Venetië, Italië van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu

Venetië en weer naar huis

Blijf op de hoogte en volg Edith

24 Juni 2017 | Italië, Venetië

Vanmorgen rond half 8 waren we weer terug waar we vorige week zijn begonnen met nog steeds prachtig, warm zonnig weer. Langzaamaan varen wij naar onze aankomst plek aan de Venetiaanse kade en nog even genieten op balkon van onze laatste vaar meters. Wat een mooie plek om met het schip binnen te komen, Rotterdam was ook leuk maar Venetië heeft wel iets speciaal! We moeten in de grote bar wachten totdat onze kleur Geel G wordt opgeroepen en dan mogen we van boord, nog wel even uitchecken op het schip en ook nog paspoorten laten zien bij de douane en dan onze koffers ophalen. Deze staan gelukkig bij elkaar onder Geel G en dan naar buiten. Vlak ervoor zien we staan dat we onze bagage kunnen afgeven en dat deze dan op een afgesproken plek op het vliegveld weer op te halen is, natuurlijk tegen een kleine vergoeding maar daar maken we dankbaar gebruik van want we willen nog een paar uur Venetië in met z'n allen.
We besluiten om van de port met de people mover te gaan dat is het snelst. Oscar in de draagzak op de rug van zijn moeder want de buggy is niet handig met al die trappen in Venetië. Binnen een kwartier staan we in Venetië en het begint al aardig warm en benauwd te worden vanmorgen. We besluiten richting de Rialto Brug en het San Marco plein te lopen en we zien wel wat we verder nog tegenkomen. Trapjes op, trapjes af, steegje door, bruggetje op en af en we dwalen zo lekker door de stad en over en naast de kanalen. De temperatuur blijft maar stijgen er is maar weinig wind dus regelmatig drinken is een goed idee. Ook de kleine heeft last van de warmte en slaapt maar heel even in de draagzak. De tijd vliegt voorbij en nog voordat we bij de Rialto Brug zijn is het al 1 uur en de hoogste tijd om onze laatste lunch in Venetië als afsluiting van de gezamenlijke week te nuttigen. Het kan niet anders dan lekkere echte Italiaanse pasta op het terras van een gezellig tentje.
Na de lunch krijgen we te horen dat we beter richting Grand Canal kunnen lopen om daar een snelle taxi op te pikken die ons dan naar het vliegveld kan brengen. Dat duurt ongeveer een half uur en anders met de gewone boot zijn we iets meer dan een uur kwijt. Gelukkig kunnen wij vrij snel zo'n snelle speedboot vinden die ons naar het vliegveld kan brengen want om 15:00 moeten we er al zijn en het is vandaag eigenlijk te warm om verder lekker te lopen. De prijs mag er ook best zijn maar ach je bent maar één keer in Venetië met z'n allen! En als we zien hoe iedereen geniet van dit tripje en trouwens varen we ook nog een redelijk stuk op het Grand Canal en onder de Rialto Brug voordat we via een klein kanaal richting vliegveld gaan dan is het toch zeker de prijs waard.
Om 14:50 uur komen we dan op de halte van het vliegveld aan en moeten nog 10 minuutjes lopen naar het vliegveld, dus precies op tijd. Inmiddels weten we ook dat het vliegtuig een half uur vertraging heeft dus "eind goed al goed" is volgens mij het gezegde. Koffers opgehaald op de afgesproken plek en gauw nog lange broeken en vestjes uit de koffer en shorts en hemdjes er weer in en nu inchecken de boel. Gelukkig hebben we priority check in want de vlucht zit helemaal vol. De laatste duty free spullen kopen en door naar de gate. Net genoeg tijd voor de avondprak voor Oscar en dan is het tijd om Venetië vaarwel te zeggen en ons weer te focussen op Nederland en thuis. Aan de ene kant jammer maar aan de ander kant komt aan alles ook een einde.
Ik moet zeggen dat Frank en ik beiden volop hebben genoten van deze week met onze KIDS en er is veel gepraat en veel gelachen dus dat is voor ons het allerbelangrijkste QUALITY TIME!
Een wild vreemd echtpaar heeft op Mykonos nog tegen mij gezegd "mevrouw wij kijken al een tijdje naar jullie gezelschap en wat heeft u toch een prachtig gezin" en dat is toch het leukste en mooiste compliment dat je kan krijgen als moeder!

• 25 Juni 2017 - 00:43

Lia Rook:

Ik vind het geweldig te lezen, dat deze week voor jullie allemaal zo super is geweest. Alles bij elkaar opgeteld Edith, veel dagen met gouden randjes gehad. Terwijl ik dit zit te typen, liggen jullie allang weer in jullie rotterdamse mandjes. XX