Tweede traject met de Via Train tot Jasper.
Blijf op de hoogte en volg Edith
24 Mei 2016 | Canada, Jasper Park Lodge
Als eerste zien we het nationaal museum voor Natural History en dat is best een prominent gebouw in Winnipeg. We lopen langs dit museum naar de rivier, the Red River, deze loopt dwars door Winnipeg. We zien dat er een looproute is via de ene brug, langs de oever en vervolgens over een tweede brug terug langs de andere oever, een afstand van 2,5 km, nou dat is toch te doen! Het heeft hier denk ik net geregend dus het is een beetje benauwd weer maar niet echt slecht want nu is het droog, wel bewolkt. Het is heel rustig in de stad want vandaag is Victoria Day, een extra vrije dag in Canada, en kunnen de mensen lekker blijven liggen. We lopen na onze route nog naar een winkelcentrum in de buurt van het Station en nemen een lekker drankje en hier hebben ze een hele goede, snelle WiFi, dus posten het eerste verslag. Nu kunnen we tenminste zeggen dat we ook in Winnipeg onze voetstappen hebben achtergelaten!
Om 12:20 vertrekt onze trein weer uit Winnipeg en nu schijnt de zon lekker volop. Ook hebben ze tijdens de stop de ramen gewassen en gezeemd dus weer mooi helder uitzicht voor het laatste stuk met de trein. Winnipeg ligt in de provincie Manitoba en vanmiddag kruizen we de grens van de provincie Saskatchewan, en vannacht gaan de horloges weer één uur terug, dus dan gaan we van "central time" over naar "mountain time" en de grens over naar "Alberta". In Saskatoon maken we om 22:00 uur nog één stop en komt er een panorama wagon tussen, speciaal voor het laatste stuk door de bergen naar Vancouver, British Columbia.
Wij hebben op dit traject in Manitoba en Saskatchewan heel veel open prairie en boerenland gezien en ook heel veel eenden, ganzen en vogels in de vele kleine meertjes naast de treinbaan. Gedurende de nacht zijn we de grens overgestoken naar Alberta en we rijden nu weer door een gebied met veel meer bossen, bomen en lange rechte stukken Highway. Boven ons zien we gelukkig alleen maar strak blauwe lucht dus oké Rocky Mountains here we come!
25 Mei 2016 - 17:20
Johan En Bianca:
Wat een bijzondere treinreis met mooie uitzichten! Lekker genieten!