Vertrek vanuit Amsterdam naar Toronto
Blijf op de hoogte en volg Edith
14 Mei 2016 | Canada, Toronto
Toronto ligt in het oosten van Canada midden in het Great Lakes gebied, aan de kust van Lake Ontario, tussen Lake Huron en Lake Erie. Lake Superior and Lake Michigan behoren ook tot de Great Lakes of Canada. Toronto is de grootste stad van Canada en de hoofdstad van de provincie Ontario. We vliegen vandaag 7 uur en 10 minuten om in deze metropool te komen. De Airport ligt ongeveer 40 minuten buiten de stad maar vandaag, zaterdag, doen we er 1 uurtje over om bij ons hotel te komen want er zijn veel wegwerkzaamheden.
Nadat we zijn ingecheckt in het Hotel besluiten we maar downtown Toronto te verkennen want we moeten toch even lekker lopen na 7 uur zitten! Grote brede lanen met aan beide kanten heel veel winkels en nog veel meer Mall's (winkel passages) en ook een aantal zeer interessante skyscrapers. De CN Tower is misschien wel het bekendste gebouw van Toronto en staat 553 meter hoog. We moeten zeker proberen om hier naar boven te gaan maar dan moet het weer iets helderder zijn dan vandaag.
We lopen een groot gedeelte van Yonge Street af van ons Hotel naar de Haven, zo'n 5-6 km, en krijgen een redelijke indruk van dit gedeelte van de stad, veel winkels en hamburger tenten! Nog gauw een hapje eten in een Ierse Pub en wij zijn klaar voor vandaag, het was een lange dag want het is hier 6 uur later dan in Nederland dus voor ons gevoel is het al nacht terwijl het hier pas 20:30 uur is.
Morgen gaan we naar Niagara Falls dus "cross your fingers" voor mooi droog weer.
15 Mei 2016 - 10:05
Ellen:
We wensen jullie een heel fijne vakantie. Veel plezier -
15 Mei 2016 - 10:21
Lia Rook:
Zo, zondagmorgen hier, de mailbox openen en al weer het 1e reisverslag van jullie. Alsof jullie nooit zijn weggeweest van deze site.
En dan ook al gelijk aan de conditie gewerkt, 5-6 km lopen. Frank, als je zo doorgaat kan je volgend jaar weer met dick meelopen op de 4-daagse.
Edith, je hebt het over een tijdsverschil dat het 6 uur later is dan in nederland. Maar het is toch juist andersom. Het is hier nu 10 uur in de morgen, dan is het bij jullie toch 4 uur in de nacht ? Ik miste één foto, n.l. het eten in de Ierse pub. Die foto met die stenen of ijzeren hein bij jou achter op, is leuk. Wellicht een ideetje om er een te kopen. Jij en Frank (dan voorop natuurlijk) crossend door Rotterdam ? Kijk uit naar het volgende verslag. Fijne dag en geniet. XX -
15 Mei 2016 - 15:34
Patty:
Heerlijk om weer met jullie mee op reis te mogen, have fun xxx