Vaardag op zee - Reisverslag uit Eidfjord, Noorwegen van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu Vaardag op zee - Reisverslag uit Eidfjord, Noorwegen van Edith Oers-Velberg - WaarBenJij.nu

Vaardag op zee

Blijf op de hoogte en volg Edith

14 Mei 2017 | Noorwegen, Eidfjord

Vanmorgen was ik natuurlijk weer zeer vroeg wakker om 5:30 uur, hoe komt dat toch dat ik tijdens de vakantie altijd zo vroeg ben?! Op balkon gauw kijken naar het weer...., bewolkt maar gelukkig geen regen en om ons heen niets anders dan een paar verdwaalde albatrossen en water, water en nog eens water. Kopje thee gehaald boven in de eetzaal en lekker genieten op balkon van de ochtend die aan het ontwaken is en misschien nog een verdwaalde walvis?? Nee natuurlijk niet!
Om 9 uur naar de buffetbar voor het ontbijt en druk, druk dat het is, er zijn meerdere mensen die hetzelfde idee hebben. Toch een tafeltje voor 4 kunnen scoren en lekker een bordje met een zelf samengestelde omelet en heerlijk vers fruit. Na het ontbijt even een tour over alle dekken van het schip, net ontdekkingsreizigers maar dan op een schip. Nu weten een beetje waar alles is, en toch als we aan het einde van onze ontdekkingsronde zijn en in de koffiebar een sterke koffie willen drinken kunnen we deze in eerste instantie weer niet vinden! Maar de aanhouder wint altijd!
Om half 2 besluiten we toch maar gezond te doen en de warme lunch links te laten liggen en te gaan voor een lekkere bak gezonde sla, goed hé!
Feyenoord speelt vanmiddag om half 3 tegen Excelsior voor het kampioenschap maar helaas voor Erna en zeker voor Chris geen live uitzending op het schip, wel op kanaal 41 live updates maar zonder beeld. Hoi hoi hoi Kuyt scoort in de eerste minuten Feyenoord al naar voorsprong en voor de rust doelpunt nummer 2! Ajax staat nog 0-0 tegen Willem II! Hoi hoi Feyenoord gewonnen met 3-1 Chris en Er helemaal gelukkig, en dus weer champagne om de overwinning te vieren en even nog op BBC de doelpunten gezien en het feest in Rotterdam.
Vanavond is de dresscode gala dus netjes in de dining room en iedereen heeft dan ook z'n best gedaan, en toch vind ik het een leuke aanblik,zo stijlvol. Een speciaal 4 gangen menu ter ere van Moederdag met o.a. escargots, kip met sobanoedel soep, gelakte eendenborst filet en citroen cheesecake. Na het heerlijke eten nog naar de show van de Rotterdam Entertainers die verschillende muzikale stukken van pop tot opera opvoeren. Dan nog even naar de Crow's Nest op de 9e om nog te genieten van de blues gespeeld door de B.B. King's All-Stars en dan is het echt tijd om de vaardag af te sluiten. Morgen onze eerst haven in Noorwegen, Eidfjord een stop van 7:00 tot 15:00 uur en we willen wel even van boord om dit stadje te bekijken. Dus voor nu welterusten!

• 15 Mei 2017 - 01:29

Lia:

Champagne om de overwinning van Feyenoord te vieren. Nou, als Feyenoord geen kampioen was geworden, dan hadden jullie wel een andere reden verzonnen om die kurken te laten knallen.
    Dat eten klinkt zeer exquise. Gelakte eendenborst ? Lijkt dat op een bal gehakt ? Nog nooit gegeten n.l. Citroen cheesecake is toch jouw favoriet, Edith ?
    Hoe zijn jullie hutten en hoe vinden Chris en Erna het vakantie vieren op deze manier ?
    Morgen genieten en veel plezier in jullie 1e fjord. Deze fjord hebben wij vorig jaar niet bezocht volgens mijn persoonlijke landkaart.
    XXXX

• 15 Mei 2017 - 09:34

Patty:

wat een heerlijk verhaal, dat wordt weer lekker meegenieten van jullie reis!

• 15 Mei 2017 - 15:44

Johan En Bianca:

Het klinkt weer helemaal goed! Heel veel plezier met z'n allen en vooral lekker genieten!!!

• 15 Mei 2017 - 16:40

Timo:

Was nog blijven hangen in de categorie "schuitje varen, theetje drinken", maar dit is toch wel een andere "league".....! Geniet ervan met z'n viertjes!

Verslag uit: Noorwegen, Eidfjord

Edith

Wij zijn Frank en Edith en houden van reizen vooral reizen die met de natuur te maken hebben. Sinds een aantal jaren zijn wij gepensioneerd en kunnen nu de reizen maken waar we altijd van gedroomd hebben. Met deze blog houden wij het thuisfront op de hoogte van onze ervaringen en ook gebruik ik deze verslagen voor het maken van onze fotoboeken, daar mijn gevoel hier per dag in staat. Veel lees plezier en ik ben trots dat ik in de loop der jaren al zoveel hits heb. Groetjes Edith

Actief sinds 28 Okt. 2011